Tolna-Mözs Női Futsal          

MENÜ

Tolnai női foci rövid története napjainkig

A női foci 1996-ban vette kezdetét Tolnán. Az elmúlt 20 év három fejlődési szakaszra osztható.

Kezdetek

Margaréta Tolna néven alakult focit kedvelő lányokból, asszonyokból egy csapat, mely a Tolna megyei kispályás bajnokságban kezdte el sikeres pályafutását. A csapat menedzsere a Margaréta üzletláncot működtető vállalkozás tulajdonosa, Simon Ferenc volt. Első versenyévadban még a tapasztalatszerzés volt a cél, a következő három év már a sikerekről szólt, ugyanis egymást követő három bajnokságban a bajnoki címet szerezte meg a csapat. Ebben a csapatban bontogatta szárnyait a válogatottságig jutó Simon Bogi és Hodován Edit. A sikereket kezdetben Bagdi József szakmai irányításával érte el a csapat. A MLSZ 1999-ben írta ki legelőször az országos kispályás bajnokságot, amelyet teremben, még 5+1 létszámmal bonyolítottak. Ebben az évben alakult meg a Tolnai Női Labdarúgó Klub, melynek elnöke az akkori fő támogató, a Varga Transfer Kft. ügyvezetője, Varga Gyula volt. 
Később, 2001-ben az elnökség Szekszárdra helyezte át a klub székhelyét, és Varga Transzfer Női Labdarúgó Klub néven működött 2003-ig, ebben az évben megszűnt az egyesület. A Varga Transzfer éra alatt a csapat ezüstéremig jutott az országos bajnokságban. Erre az időszakra tehető több ismert szakember munkássága is: Török Bálint (Peca), Kalmár Ferenc (Kancsó) és Hevesi Tamás, az ismert énekes művész.

Megújulás

2002 nyarán a Varga Transzfer Női Labdarúgó Klub titkára, Simon Ferenc és utánpótlás edzője, Folk György kilépett a klubból, és elkezdték lerakni a mostani sikercsapat alapjait. Kezdetben néhány fő tizenéves lánnyal vágtak neki a hosszú kalandnak. A sikerek gyorsan jöttek: megye bajnoki cím a megyei kispályás bajnokságban, országos döntőbe jutás, sőt 2012-ben bronzérem az U15 korosztályú nyújtott pályás bajnokságban.
2003-ban megalakult a Tolna-Mözsi Női Labdarúgó Sportegyesület, amely később nevet változatott, és Tolna-Mözsi Futsal Sportegyesület néven működött tovább. 
A női NB.I-es futsal bajnokságba 2004-ben nevezett az egyesület, ahol a mai napig meghatározó szerepet tölt be. Az elmúlt több mint 10 évben két-két alkalommal állhatott fel a dobogó harmadik, valamint második fokára. A Magyar Női Futsal Kupában két alkalommal játszhatott döntőt, de az aranyérem mindeddig elmaradt. A csapat több edzőt is „elfogyasztott” az elmúlt években: Mucska Gyula, Wiesner József, Herczig Gábor, Pálinkás János, Laki Zoltán igyekeztek sikerre vezetni a csapatot. 
Az egyesület a mai napid az ország legnagyobb leány utánpótlás nevelő klubja a futsal szakágban, eredményeire méltán lehet büszke. Az első csapat is alapvetően az egyesület saját nevelésű játékosaira épített.

Jelen

Az egyesület 2012 decemberében alapította meg a Tolna-Mözsi Sportszervező Nonprofit Kft.-t. A női első osztályú csapat versenyeztetését a gazdasági társaság végzi ez időponttól kezdve. 
Ez év nyarán az egyesület eladta tulajdonrészét , amelyet Bercsényi László és Simon Ferenc vásároltak meg, így az egyesület menedzselése, működtetése kikerült az egyesületből. Az új formában a cél már rövidtávon (1-3 év) is a bajnoki cím, valamint a kupagyőzelem megszerzése. A társaság továbbra is az egyesület utánpótlás munkájára épít hosszabb távon, azonban a célok eléréséhez jelenleg szükség van minőségi igazolásokra. 
A csapat felkészítő edzője a futsal sportág egyik legelismertebb magyar szakembere, Frank Tamás. 
Szeretettel várjuk honlapunk kedves látogatóit a hazai és idegenbeli mérkőzéseinkre, abban a reményben, hogy sok élményt tudunk majd nyújtani Önöknek eredményes és látványos játékunkkal. A csapatról több információ megtalálhat honlapunkon.

                                                                                                             Simon Ferenc
                                                                                                                ügyvezető

Asztali nézet